Nøddekage med bær

 

En af mine favorit kager. Bær, nødder og fløde smager himmelsk! Prøv også kagen med jordbær……

Det er nemt at gå til – god fornøjelse!

 

Nøddekage med bær

Ingredienser

  • 6 personer
  • 100 g valnødder
  • 100 g hasselnødder
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. mel
  • 6 æggehvider
  • 250 g sukker
  • Creme
  • 5 dl fløde
  • 1 dl hindbærsyltetøj
  • 500 g blandede bær

Sådan gør du

  1. 1. Blend nødder med bagepulver og mel til en rasp.
  2. 2. Pisk hviderne stive og tilsæt herefter mens der piskes sukker lidt efter lidt. Hviderne skal være så stive at kan man lave toppe i dejen.
  3. 3. Vend ”valnødderaspen” forsigtig i marengsmassen.
  4. 4. Tænd ovnen på 175 gr.
  5. 5. Beklæd en stor springform med bagepapir og fordelen dejen i et jævnt lag.
  6. 6. Bag bunden i 30-35 minutter, på midterste ovnribbe, til den er fast. Afkøl bunden i springforme på en bagerist. Tag bunden ud af formen og læg den på et fad.
  7. 7. Pisk fløden til skum. Pisk hindbærsyltetøj i cremen til konsistensen er fast. Fordel cremen på kagen og pynt med et væld af bær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.