Lagkage med nougatcreme

 

Det har været den længste pause på bloggen siden jeg startede tilbage i 2009. Bedre sent end aldrig så her kommer en opskrift på en lækker lagkage med nougat, kaffelikør og valnødder. Det er jo ikke typisk med sådan en opskrift her i januar men hvem gider tænke på den slanke linje i disse tider. Jeg mærker efter hvad min krop har lyst til og spiser efter det.  Stramme regelsæt om hvad man må og ikke må efter julens godter passer ikke til mit temperament. Så min januar er fyldt med masser af vinterens grøntsager, frugt, fisk og kød men så sandelig også kager som jeg selv bager eller køber på udvalgte og lækre steder. Min motion er masser af yoga og walk and talks……Nyder at være ude i al slags vejr – og man mærker allerede tydeligt at det bliver lysere for hver dag der går.

God fornøjelse!

 

Lagkage med nougat og valnøddecreme

Ingredienser

  • 6-8 personer
  • Lagkagebunde:
  • 5 æg
  • 125 g sukker
  • 125 g mel
  • Nougatcreme:
  • 1,5 dl piskefløde i stuetemperatur
  • 200 g nougat
  • Valnøddeskum:
  • 1/2 liter piskefløde i stuetemperatur
  • 200 g valnødder
  • 1 dl kaffelikør
  • Pynt:
  • Kakao
  • Hele kaffebønner

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker til det bliver hvidt og cremet i mindst 10 minutter. Det gælder om at skabe en luftig dej.
  2. Når æggesnapsen er tyk, hvid og cremet vendes melet forsigtig i så luften ikke går ud af dejen.
  3. Smør en springform med smør og drys den med sukker. Kom dejen i formen.
  4. Tænd ovnen på 180 gr. Bag bunden på midterste ovnribbe i 20-25 minutter. Afkøl bunden på en bagerist.
  5. Når kagebunden er kold kan den flækkes i 3 bunde. Herefter samles kagen.
  6. Nougatcreme: Smelt nougat og fløde over vandbad ved svag varme.
  7. Valnøddeskum: Pisk fløden til skum. Hak valnødder fint. Vend den smeltede nougat sammen med flødeskum og hakkede valnødder-
  8. Læg en lagkagebund på et fad og dryp bunden med kaffelikør efterfulgt at et lag valnøddecreme. Gentag proceduren til der ikke er flere bunde. Smør toppen med et lag valnøddecreme. Pynt med siet kakao og hele kaffebønner.
  9. TIP: Købte lagkagebunde fungerer også i en håndvending når man hurtigt skal smække en kage sammen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.