Honningsnitter

Jeg har en svaghed for honningkager i alle afskygninger. Opskriften er inspireret af de små chokolade overtrukkede firkanter man kan købe i supermarkedet……Det minder mig om min morfar og alle de gange vi drak te sammen da jeg var barn. Han var også en stor honningkager elsker!

Honningsnitter

24-26 stk.

4 æg
250 gr sukker
125 gr flydende honning
75 gr groft hakkede mandler
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt ingefær
250 gr mel
½ tsk hjortetaksalt
300 gr abrikos marmelade

Glasur
100 gr mørk chokolade
25 gr smør

Pisk æg og sukker til det er skummende og hvidt. Pisk honningen i med hakkede mandler og alle krydderierne. Si mel og hjortetaksalt i dejen. Vend melet rundt til dejen er ensartet.
Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir. Bages ved
160 gr i en time.
Afkøl honningkagen på en bagerist. Fjern bagepapiret når kagen er kold. Flæk kagen på langs med en lang og skarp kniv.
Smør abrikosmarmelade på den ene halvdel. Læg den anden halvdel ovenpå. Skær kagen i små firkanter ca. 4×4 cm.
Smelt over vandbad chokolade og smør. Rør den smeltede chokolade og smør sammen til det er glat og blankt. Smør honningsnitterne med glasuren. Det er i orden at det løber lidt ned af siderne.

One comment

  • Rosa H. Bergman
    december 5, 2018 - 12:05 pm | Permalink

    Skal honning smeltes og hvilken rille skal kagen bages i ? Mvh Rosa fra Uummannaq/Grønland

  • Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.