Gulerodsuppe

Det er suppe vejr i dag – Jeg nyder at det er ægte vintervejr hvor jeg har lyst til suppe at varme mig på.  Her er en nem opskrift på en gulerodsuppe der blendes direkte i gryden.

God fornøjelse 😋🤗❄️

Gulerodsuppe med stegte kikærter

Ingredienser

  • (4 personer)
  • 500 g gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • Topping:
  • 1 spsk. olie
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. chiliflager
  • 1 spsk. flagesalt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Smør en bradepande med olivenolie.
  2. Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. Krydr med spidskommen, salt og peber. Dryp med 2 spiseskefuld olivenolie og vend gulerødderne rundt så de er dækket. Tilsæt hvidløgsfed med skal i bradepanden.
  3. Bag gulerødderne møre i 30 minutter.
  4. Tag hvidløgene op og smut dem ud af skallen og kom dem i en gryde. Hæld en spiseskefuld olie i gryden og tilsæt tomatkoncentrat og balsamico. Svits til det er bruset af. Kom gulerødder i og hæld bouillon henover. Læg låg på gryden og kog ved svag varme i 20-25 minutter.
  5. Blend suppe direkte i gryden med en stavblender.
  6. Er suppen for tyk så spæd op med vand.
  7. Opvarm olien på en pande. Dræn kikærter og kom dem på panden sammen med chiliflager og salt.
  8. Steg kikærter til de får farve i 7-8 minutter.
  9. Anret suppen i skåle og top med stegte kikærter.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.