fbpx

Butternut salat

 

Salater er skøn og let mad, her er en efterårs version der mætter og er total comfort food.

Når man følger årstidens råvarer passer farverne lige ind i efterårets farveskala. Jeg er vild med farver det er fryd for øjne og gane😊🍂🎃☀️😋

Velbekomme derude!

 

Butternut med svampe og valøddepesto

Ingredienser

  • Bagt butternut med stegt chorizo, svampe og valnøddepesto
  • (4 personer)
  • 1 butternut
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk chiliflager
  • Salt og peber
  • Valnøddepesto:
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g valnødder
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt basilikum
  • 1½ dl rapsolie
  • salt og peber
  • ½ dl olivenolie
  • Fyldet til salaten;
  • 200 g speltkerner
  • 100 g chorizo
  • 150 g østershatte
  • 250 g markchampignon
  • 50 g valnødder
  • 150 g grønkål
  • 100 g manchego
  • 1 bundt bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 g. Skyl butternut og flæk den i to halve. Fjern kerner og kom butternut i et ovnfast fad med skærefladen opad.
  2. Dryp med olivenolie. Krydr med chiliflager, salt og peber. Bag butternut i ovnen i 30-35 minutter.
  3. Pil hvidløgsfed. Kom valnødder i en foodprocessor med hvidløg, persilleblade og basilikum.
  4. Blend og tilsæt olien lidt efter lidt, mens motoren kører. Smag til med salt og peber.
  5. Kom pestoen i en skål, og vend olivenolie i. Konsistensen skal være lind og blød.
  6. Kog speltkerner efter anvisningen på pakken.
  7. Skær chorizo i skiver. Skær stokken af champignon og skyl dem. Dup dem tørre i et viskestykke og skær champignon i skiver.
  8. Opvarm olie på en pande. Steg svampene til de får farve.
  9. Tilsæt chorizopølse og steg i 4-5 minutter. Vend godt rundt på panden så pølsen ikke brænder på. Kom valnødder i panden og steg i et par minutter sluk for varmen og hold det hele lunt.
  10. Skyl grønkål og fordel bladene på en bageplade. Dryp med olivenolie og krydr salt og peber. Kom grønkål i ovnen i 5-6 minutter til den bliver sprød. Skær den bagte butternut i både på langs. Anret et stort rundt dybt fad med kogte speltkerner i bunden. Kom svampefyldet udover. Læg butternut både i siden og pynt med sprød grønkål. Skær manchego i både og kom dem i skålen. Pynt med persilleblade. Dryp valnøddepesto udover hele salaten. Server resten af pestoen ved siden af inde ved bordet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.