En hurtig og nem dessert til efterårsferien som står for døren. En stor ingrediens i dessert køkkenet om efteråret er naturligvis æbler. Så jeg anbefaler også at bruge honning crumble til den klassiske gammeldags æblekage med æblekompot. Skift rasp ud med honning crumble -det smager himmelsk.
Nyd efterårsferien i naturens smukke farver og med overflod af nødder, frugt og masser af rodfrugter…..
Blommer med crumble
Ingredienser
- 6 personer
- Crumble:
- 100 g mandler
- 100 g hasselnødder
- 25 g smør
- 200 g grov-valsede havregryn
- 200 g honning
- Blommedessert:
- 1/2 liter piskefløde
- 1/2 liter cremefraiche 18%
- 1 spsk. vaniljesukker
- 12 blommer
- 125 g brombær
- 6 spsk. kakaonips
Sådan gør du
- Hak mandler og hasselnødder groft.
- Smelt smør på en stor pande. Tilsæt nødder og havregryn. Hæld honning udover.
- Rist det hele til det bliver gyldent i ca. 15 minutter mens der vendes ofte i panden ved moderat varme.
- Hæld den ristede crumble ud på et stykke bagepapir og lad den afkøle.
- Pisk fløden til skum med vaniljesukker. Vend cremefraiche i skummet.
- Skyl blommerne og skær dem i små fine tern. Skyl brombær.
- Kom crumble i bunden af seks glas efterfulgt af blommetern, brombær og kakaonips. Gentag proceduren og slut af med frugt og kakaonips på toppen. Sæt desserterne på køl til de skal serveres.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk