Bircher mysli

Endelig er min nye kogebog “MORGENMAD – spis dagen godt i gang” i trykken. Jeg kan næsten ikke vente til, at den er på hylderne! Og hvis du allerede nu vil sikre dig inspiration til hvordan du laver en nem, hurtig og god morgenmad kan den forudbestilles lige her:

https://muusmann-forlag.dk/produkt/morgenmad/

For at få 20% rabat og fri fragt (i Danmark): Læg bogen i kurven og indtast derefter kuponkode: “morgenmad” og tryk anvend kupon.

Det har været en begivenhedsrig uge, da jeg har være i Go’morgen Danmark og lave morgenmads opskrifter fra bogen. Jeg tilberedte bla. Bircher mysli, som er en af mine favoritter.

Det var doctor Maximilian Oskar Bircher-Benner (1867-1939) en schweizisk læge og diatist der behandlede sine patienter med rå frugt og grøntsager – absolut en mand forud for sin tid, der lægger navn til en blandingen af mysli, frugt og nødder.

“An appel a day keep the doctor away” – passer godt på denne her opskrift.

Brug sæsonens bær og frugt som topping…..

 

Bircher mysli en schweizisk klassiker

Ingredienser

  • Bircher mysli
  • (6 personer)
  • 3 dl havregryn
  • 2,5 dl æblemost
  • 2,5 dl yoghurt naturel
  • 3 æbler
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk flydende honning
  • Topping:
  • Hasselnødder
  • Druer
  • Æble
  • Ristede hampefrø
  • Ristede græskarkerner

Sådan gør du

  1. Kom havregryn i en skål sammen med æblemost og yoghurt. Rør godt sammen. Skyl og riv æblerne. Skyl citronen og riv skallen. Rør revet æble, citronskal og saft i skålen sammen med honning. Lad den trække mindst i en halv time. Smager endnu bedre hvis den kan trække til dagen efter.
  2. Anret bircher mysli med frugt, nødder og kerner du foretrækker.
  3. Kan holde sig i 3 dage på køl, så det er en god ide at lave en større portion så man har til flere dage.

Skriv et svar