Æblejam

Æblemarmelade

Så er det tid til at gå på æblerov og alt mulig anden rov i haven og naturen. Det er nu det bugner med frugt fra træer og buske. Faktisk kan man spise sig mæt i naturen af bla. æbler, brombær, nødder, pærer og blommer.
Der er en overflod af frugt. Så skynd dig ud og pluk frugten ned før den selv falder til jorden. Jeg er vild med æbler i kompot og her som marmelade. Så i stedet for æblerne bliver kedelige i frugtskålen – så er det hurtigt at kaste æblerne i gryden og koge æblejam.

God fornøjelse!

Æblejam

Ingredienser

  • Æblejam
  • 1 kg belle de boskop æbler
  • 5 cm frisk ingefær
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl vand
  • saft og skal af 1 citron
  • 1/2 kg lys rørsukker
  • 1 tsk konserveringsmiddel

Sådan gør du

  1. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker.?Læg æblestykker, ingefærstykke, kanelstang og en flækket vaniljestang I en gryde med vand. Tilsæt revet skal af en citron, citronsaft og sukker. Lad det koge ved svag varme i 30-40 minutter til konsistensen er som marmelade. Fjern kanelstang, vaniljestang og ingefær stykke fra marmeladen. Tilsæt konserveringsmiddel og kom marmeladen på rene og skoldede syltetøjsglas.
  2. Opbevares på køl.
  3. Æblejam smager skønt på en nygbagt boller. Prøv også at servere æblejam til forskelligs slags oste med knækbrød.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.