Så er 2020 skudt i gang – håber at alle har fået en god start🙏🏻🤗😘
Suppe er nemt at tilberede og comfort food som man trænger til her i mørke januar på budget 😉 – her er en rustik version og er der rester så brug den til en omgang spaghetti….
Tomatsuppe med kødboller
Ingredienser
- (4 personer)
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. chiliflager
- 1 spsk. tørret oregano
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 2 dåser flåede hakkede tomater
- 1 spsk. balsamico
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dåse butterbeans
- Kødboller:
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk tørret oregano
- Salt og peber
- 1æg
- 4 spsk. raps
- Pynt:
- 1 bundt frisk oregano
- 1 bundt basilikum
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg. Opvarm olien i en gryde og svits løg og hvidløg. Kom chiliflager, oregano og tomatkoncentrat i gryden. Svits i nogle minutter under omrøring.
- Hæld de flåede tomater på efter 2-3 minutter. Tilsæt grøntsags bouillon og balsamico. Læg låg på gryden og lad suppen simre i 30 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
- Kom hakket kød i en skål. Rør kød sammen med oregano, salt, peber, æg og rasp. Form kødet til små kødboller. Kom kødbollerne i suppen og kog dem 8 minutter.
- Dræn butterbeans og kom dem i gryden. Varm suppen godt igennem før den anrettes i dybe tallerkner. Pynt med frisk basilikum- og oreganoblade
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk