Mille feuille med vaniljecreme og hindbærcoulis

En dessert der ligner en “million” af tusind blade……..
Happy new year

Mille feuille med vaniljecreme og hindbærcoulis

1 pakke butterdej
100 gr florsukker

Drys florsukker ud på køkkenbordet. Rul butterdejen ud på bordet. Skær 6 rektangler ud af dejen. Vend den grundigt rundt i florsukker så fladerne er dækket af sukker. Læg ”pladerne” på en bageplade med bagepapir. Læg en silikone måtte henover eller et stykke bagepapir.
Tænd ovnen på 180 gr. Bag butterdejen i 5-6 minutter lige til dejen hæver sig. Læg nu en bageplade henover og bag yderligere i 15 minutter.
Tag pladerne ud af ovnen. Løft den øverste af sammen med bagepapir. Afkøl mille feuille på en bagerist.
Skær hvert rektangel i 3 lige store stykker og skær også enderne af.

Vaniljecreme
2,5 dl sødmælk
1 vanilje stang
80 gr sukker
20 gr mel
2 æggeblommer
1 spsk maizena
1 dl let flødeskum

Pisk æggeblommerne hvide med sukker. Tilsæt maizena og mel mens der piskes. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt sukker. Kog mælken op til den bobler med vaniljekorn og den brugte vaniljestang. Hæld den kogende mælk over de piskede blommer mens der piskes.
Hæld tilbage det hele tilbage i gryden og kog cremen under omrøring i 7-8 minutter.
Strø overfladen med sukker og afkøl cremen. Når cremen er helt kold så pisk den godt igennem. Vend flødeskum i.

Coulis med hindbær
200 gr optøede hindbær
100 gr sukker
100 gr friske hindbær

Kog hindbær med sukker i 10-15 minutter. Afkøles

Anretning af dessert:
Læg en klat creme, en bund , creme og en bund.
Læg coulis i bunden af tallerknen placer kagen ovenpå. Si florsukker henover og pynt med friske hindbær.

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.