Jordbær og rabarber jam

Rabarber-jordbær jam

Det er nu der er masser af jordbær og dem man ikke lige får spist med fløde og sukker kan få et nyt liv i gryden til marmelade. Det tager ikke lang tid at lave. Jeg er vild med at blande rabarber, hyldeblomst og jordbær sammen. Essensen af dansk sommer, hvis I spørger mig!
God fornøjelse.

Jordbær og rabarber jam

Ingredienser

  • 1/2 kg rabarber
  • 1/2 kg jordbær
  • 10 gr frisk ingefær
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 500 gr syltesukker
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 tsk konserveringsmiddel

Sådan gør du

  1. Snit rabarber i 1 cm lange stykker. Skær jordbær i mindre stykker.
  2. Kog rabarber og jordbær, hyldeblomstsaft, ingefær og citronskal ved svag varme i 20-25 minutter under låg.
  3. Tilsæt sukker og kog i 10 minutter uden låg.
  4. Afkøl marmeladen og rør konseveringsmiddel i marmeladen og rør godt. Hæld marmeladen på skoldede glas.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.