Gratin med kartofler og hamburgerryg

Den står på rester til middag. Der skal ryddes op i køleskabet, utroligt hvor meget der gemmer sig derinde…….En herlig ret som jeg er flasket op med som barn. Min mor sagde altid når man spurgte:”Hvad skal vi have til middag?” Så svarede hun tit: ” Vi skal have ruskumsnusk”
Bon appetit!

1 spsk smør
10 kartofler
4 tykke skiver hamburgerryg eller skinke
2 æg
1 dl fløde
Salt og peber
1 bundt bredbladet persille
100 gr revet ost af den slags man har!

Tænd ovnen på 200 gr. Smør et ildfast fad med smør. Skær kartoffler i skiver og læg dem i fadet. Skær hamburgerryg i tern og drys dem udover kartoflerne. Rør æg og fløde sammen og krydr med salt og peber. Skyl og tør persillen. Hak den fint og bland den hakkede persille i æggeblandingen. Hæld blandingen udover kartoflerne og hamburgerryggen. Drys med revet ost til det dækker. Sæt gratinen i ovnen i 25-30 minutter til overfladen er sprød og gratinen er fast.
Server en salat til og gerne med rugbrødscroutoner

5 Comments

  • oktober 12, 2010 - 7:51 pm | Permalink

    Uhm, jeg bliver nødt til at lave hamburgerryg en af dagene, så vi kan få en rest, så jeg kan få lavet denne ret 🙂
    Det lyder super lækkert……

    Mange hilsner
    Birthe

  • oktober 13, 2010 - 3:30 pm | Permalink

    Du er SÅ VELKOMMEN …dejlig ret – denne også!

  • Hanna.
    februar 10, 2017 - 10:36 am | Permalink

    Lyder dejligt, skal kartoflerne være kogte før de kommes i retten ?

  • Anja
    oktober 21, 2018 - 1:17 pm | Permalink

    Er det bare rå kartofler, eller skal de koges først?

  • Anja
    oktober 22, 2018 - 3:35 pm | Permalink

    Super tak for svar.: vi har den i ovnen nu. Har suppleret med en aubergine i skiver fr at få lidt flere grøntsager til. Og får en tomatsalat til.

  • Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.