Den bedste engelske take away der findes er fish and chips, efter min mening . Det er nemt selv at tilberede hvis man ikke lige har et fish and chips sted i nærheden. Tror alle kan lide fisk på fish and chips måden…..
Rigtig go’ fornøjelse!
Fish and chips
Ingredienser
- 4 personer
- 500 g små kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. havsalt
- 800 g torskefilet, kulmule eller kuller
- 175 g mel + 100 g mel til at vende fisk i
- 1 tsk bagepulver
- 1 dåseøl (33cl)
- 1 liter fritureolie
- Sauce tatare:
- 2 dl mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 9%
- 1 spsk. sennep med honning
- 2 spsk. kapers
- 2 spsk. cornichoner
- 1 bundt dild
- 1 bundt purløg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 gr. Skyl kartofler og skær dem i kvarte. Læg dem i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie og krydr med salt. Bag kartoflerne sprøde på midterste ovnribbe i 40-45 minutter. Pynt ved servering med lidt hakket purløg. Dup fisken tør og skær den i stænger på ca. 8-10 cm. Vend fiskestykkerne med mel. Kom resterende mel i en skål sammen med bagepulver. Rør godt til bagepulver bliver blandet med melet. Pisk øl i melet. Pisk til en dej der har konsistens som tyk fløde. Tilsæt evt. mere øl hvis dejen er for tyk. Kom friture olie i en tykbundet gryde. Opvarm olien til 180°. Olien er klar når den syder om en træpind. Steg to stykker fisk ad gangen i 3 minutter til den bliver gylden. Læg fisken på fedtsugende papir. Kom mayonnaise i en skål sammen med cremefraiche og honningsennep. Dræn kapers og rør dem dressingen. Hak cornichoner i mindre stykker. Hak krydderurterne fint. Rør sauce tatare sammen med cornichoner og krydderurter.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk