Besøger man Sønderho Kro får man en gastronomisk oplevelse med specialiteter fra Vadehavet. Jeg kan også anbefale at man sætter sig i krohaven og bestiller kaffe og Fanø kringle. Her er opskriften på den berømte Fanø kringle og opskriften har jeg fra slagerens kone i Nordby, og hun har den fra slægtninge fra Fanø!!!!
50 g gær
250 g smør
5 dl. Mælk
¼ tsk. Salt
2 spsk. Sukker
750 g hvedemel
Fyld:
250 g smør
250 g sukker
3 spsk. Kanel
100 g rosiner
1 æg til pensling
1 vaniljestang
1 dl sukker
Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Opvarm mælken i det smeltede smør til det er fingervarmt. Opløs gæren i blandingen.
Tilsæt sukker, salt og mel. Ælt dejen til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
Ælt dejen igennem og rul den ud til en firkant der er ca. 1 cm tyk.
Skær smør i tynde skiver med en ostehøvl og fordel den ud over dejen herefter drys med sukker og kanel. Fold enderne ind hele vejen rundt, for at holde på fyldet. Luk dejsiderne sammen over midten på den lange led. (ligesom man lukker en bog)
Lad kringlen efterhæve i 30 minutter.
Pensl kringlen med æg. Bland sukker med kornene fra en vaniljestang og drys det over kringlen.
Bages ved 190 grader i ca. 35 minutter til kringlen er sprød og gylden. Afkøles på en bagerist.
2 Comments