Grydestegt kylling med skilt sovs

Jeg kunne spise grydestegt kylling hver dag, det er lig med forår og snart sommer…..

Min bedstemor lagde altid en sukkerknald ind i kyllingen for at den skulle blive smuk brun og sprød.



Grydestegt kylling med skilt sovs
1,5 kg stor kylling
Havsalt og peber
4 kviste frisk timian
2 kviste rosmarin
4 kviste bredbladet persille
1 sukkerknald
25 gr. smør
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 stilk blegselleri
5 sorte peberkorn
3 dl vand
2 dl fløde

Gnid kyllingen i havsalt og peber, stop timian, rosmarin og persille og sukkerknald ind i kyllingen. Smelt smør i en stor stegegryde og tilsæt olivenolien. Når det er bruset af brunes kyllingen på alle sider.
Tilsæt hvidløg, gulerod og blegselleri og peberkorn. Hæld vand på og læg låg på gryden. Lad kyllingen simrer i en time.
Herefter tag kyllingen op læg den til side tildækket, så den holder på varmen. Si sovsen og lad den koge ind til det halve. Hæld fløden på og lad sovsen tykne ved svag varme.
Parter kyllingen og anret den på et fad og server sovsen til.



Rå marineret agurkesalat

1 agurk
1 dl lagereddike
1 dl rørsukker
1 tsk havsalt
1 spsk dildfrø
1 bundt dild
Peber

Snit agurk i tynde skiver på en mandolin og læg dem i en skål. Hæld eddike, sukker, havsalt, dildfrø og friskværnet peber over. Lad det stå på tildækket på køkkenbordet mens resten forberedes. Hak dilden og vend den i agurkesalaten lige før servering.


Salat med fløde/citrondressing

1 hovedsalat
1 spidskål
Friskbælgede ærter…..så mange man lyster!
2 dl fløde
1 citron
2 spsk rørsukker
Salt og peber

Vask og slyng salaten til den er tør. Fjern de yderste blade af spidskålen. Brug nogle af de større blade som ”salatskål”. Fjern herefter stokken og snit resten af kålen fint og læg den i ”skålen” med snittet hoved salat og et væld af friskbælgede ærter.
Bland fløde med saften af en citron. Tilsæt sukker, salt og peber. Smag dressingen til med eventuelt mere sukker.
Hæld dressingen over salaten.
Salaten kan selvfølgelig også anrettes på vanlig vis i en stor salatskål. Hæld først dressingen over lige før salaten skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.