Chokoladetærte

u-04-tema-04

Foto: Betina Hastoft

Når det rusker og regner – så er det chokolade tid. Her er en nem opskrift til en uimodståelig chokoladetærte. Husk at mørk chokolade er fyldt med antioxidanter, som vi har brug for lige nu.

 

Chokoladetærte

Ingredienser

  • (6-8 personer)
  • Mørdej:
  • 125 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 250 g mel
  • 2 spsk. koldt vand
  • Fyld:
  • 200 g chokolade
  • 2 æg
  • 3 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 2 spsk. kakao

Sådan gør du

  1. Kom smør, sukker og salt i en skål, og ælt det sammen med mel, til det er som krummer. Tilsæt koldt vand, og ælt til dejen samler sig. Form den til en kugle, og læg dejen koldt tildækket i 30 min.
  2. Tænd ovnen på 200 gr. Rul dejen ud på et melstrøget bord. Kom den i en tærteform med en diameter på 26 cm. Prik bunden med en gaffel.
  3. Beklæd tærtekanterne med alufolie. Det forhindrer, at kanterne glider ned, når tærtebunden forbages. Bag bunden i 10 min. Afkøl den på en bagerist. Skru ovntemperaturen ned til 180 gr.
  4. Hak chokoladen. Smelt den over vandbad. Kom æggene i en skål. Pisk den smeltede chokolade sammen med æggene. Pisk fløden i lidt efter lidt.
  5. Fordel chokoladecremen over tærten i et jævnt lag. Kom tærten i ovnen, og bag den i 20-25 min., til chokoladecremen har sat sig.
  6. Afkøl tærten på en bagerist. Si kakao over lige før servering.
  7. Tip:
  8. Server evt. med vaniljeis.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.