Lad kødet holde fridag en enkelt dag og tilbered en skål med grøntsager der mætter. Jeg er vild med farverne i denne her version – rødbedens skønne og smukke røde farve op i mod avocadoens saftige og vilde grønne farve…..
Velbekomme!
Quinosalat med kål og avocado
Ingredienser
- Quinoa med stegte broccoliasparges, rødbedespaghetti og avocado.
- (4 personer)
- 150 g rød quinoa
- 250 g broccoliasparges
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk chiliflager (Urtekram)
- 200 g rødbede
- 2 avocado
- 2 håndfulde rødbedblade
- 50 g sesamfrø
- 50 g ristede hampefrø
- 4 spsk sesamolie
- 2 lime
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl quinoa under koldt vand. Kog quinoa i saltet vand i 10-12 minutter. Hæld vandet fra og afkøl med koldt vand.
- Skyl og skær det nederste fra broccoli aspargeserne.
- Opvarm olie på en pande. Steg broccoliasparges i med chiliflager, salt og peber ved høj varme i 4-5 minutter. Ryst panden undervejs, så de bliver stegte på alle sider.
- Skræl rødbeder og skær i strimler med en spiral slicer eller brug en mandolin.
- Kom kogt quinoa i bunden af hver skål. Fordel de stegte broccoliasparges og strimlet rødbede i hver skål.
- Halver avocadoer og skær hver halve i skiver. Skyl rødbede blade. Kom avocado i skålene sammen med rødbedeblade. Drys med ristede hampe- og sesamfrø.
- Rør sesamolie sammen med saft fra 1 lime. Krydr med salt og peber. Fordel dressingen over hver anretning. Pynt med en halv lime til hver.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk