Bowl med quinoa, kål og rødbede

Lad kødet holde fridag en enkelt dag og tilbered en skål med grøntsager der mætter. Jeg er vild med farverne i denne her version – rødbedens skønne og smukke røde farve op i mod avocadoens saftige og vilde grønne farve…..

Velbekomme!

Quinosalat med kål og avocado

Ingredienser

  • Quinoa med stegte broccoliasparges, rødbedespaghetti og avocado.
  • (4 personer)
  • 150 g rød quinoa
  • 250 g broccoliasparges
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk chiliflager (Urtekram)
  • 200 g rødbede
  • 2 avocado
  • 2 håndfulde rødbedblade
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g ristede hampefrø
  • 4 spsk sesamolie
  • 2 lime
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skyl quinoa under koldt vand. Kog quinoa i saltet vand i 10-12 minutter. Hæld vandet fra og afkøl med koldt vand.
  2. Skyl og skær det nederste fra broccoli aspargeserne.
  3. Opvarm olie på en pande. Steg broccoliasparges i med chiliflager, salt og peber ved høj varme i 4-5 minutter. Ryst panden undervejs, så de bliver stegte på alle sider.
  4. Skræl rødbeder og skær i strimler med en spiral slicer eller brug en mandolin.
  5. Kom kogt quinoa i bunden af hver skål. Fordel de stegte broccoliasparges og strimlet rødbede i hver skål.
  6. Halver avocadoer og skær hver halve i skiver. Skyl rødbede blade. Kom avocado i skålene sammen med rødbedeblade. Drys med ristede hampe- og sesamfrø.
  7. Rør sesamolie sammen med saft fra 1 lime. Krydr med salt og peber. Fordel dressingen over hver anretning. Pynt med en halv lime til hver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.