På en kødfri mandag er pizza godt- ingen savner kød når duften af pizza spreder sig……Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad der kan kommes på en pizza.
Pizza med artiskok og svampe
Ingredienser
- (4 personer)
- Pizzabund:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 500 g pizzamel
- Fyld:
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl tomatpuré
- 100 g sød kartoffel
- 2-3 portebello svampe
- 1 dåse artiskokhjerter
- 3 spsk. sorte oliven
- 125 bøffelmælksost (mozzarella)
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand med salt og sukker. Ælt melet i dejen, og ælt, til dejen er glat og smidig.
- Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
- Tænd ovnen på 225 gr. Rul dejen ud på et melstrøget bord. Rul til en helt tynd pizzabund. Læg bunden på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl pizzabunden med olivenolie. Smør tomatpuré ud i et jævnt lag.
- Skræl sød kartoffel, og skær tynde skiver på en mandolin eller brug et rivejern. Skyl og skær svampe i skiver.
- Fordel kartoffel- og svampeskiver på pizzaen. Skær artiskokhjerterne i kvarte. Fordel artiskokhjerterne og sorte oliven sammen med mozzarella i mindre stykker.
- Bag pizzaen sprød i 20-25 min. på midterste ovnribbe. Afkøl på en bagerist før den skæres i stykker.
- Dryp med en god jomfruolivenolie før servering.
- Tip Klip pizzaen med en saks, så glider fyldet ikke af bunden.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk